Actueel

Binnenkort Super Bingo Avond

Super Bingo Avond

Let op: in de maand augustuus is er geen Bingo!

Wij spelen elke 3e donderdag van de maand Bingo, aanvang 19.30 uur.

 

bingo

Super Bingoavond!

 

Locatie: MFA Het Hunzehuys, in het Buurthuis

Telefoon: 0599-820995

Aanvang: 19.30 uur

Deelname: € 5.00 per boekje

Met als extra spelen we ook nog Superrondes om mooie prijzen!

 

0
0
0
s2sdefault

Nieuwe reeks yoga cursussen door Romy van der Pool

Met ingang van 3 april 2019 organiseert Romy van der Pool een nieuwe reeks yoga cursussen in MFA het Hunzehuys te Borger, met onder meer:

Yoga Senior
Start: donderdag 4 april
Tijd: 15:00 – 16:15 uur

Jongeren Yoga
Start: donderdag 4 april
Tijd: 16:30 – 17:30 uur

Yoga Basis
Start: donderdag 4 april
Tijd: 18:15 – 19:30 uur.

Beter slapen Yoga
Start: woensdag 3 april
Tijd: 19.40 – 21:00 uur.

romyvanderpool 400

Romy van der Pool is 30 jaar gediplomeerd Yogadocente met specialisaties en met fulltime Praktijkvoering. Zij heeft o.a. gewerkt op nationale en internationale congressen.

Bekijk voor meer informatie over de cursussen het volledige programma.

 

0
0
0
s2sdefault

Trots op het veen, met "VEENKRACHT" en "Liedties van Zand en Veen"

VEENKRACHT, dansen op het veen

“VEENKRACHT, dansen op het veen” gaat over verleden, heden en vooral toekomst van de veenkoloniën. Over de glasblazers, die zich er vanuit ver in Duitsland vestigden, waardoor grote industriële bedrijvigheid ontstond en Nieuw-Buinen hét bloeiende centrum van de glasindustrie was. Over het bijzondere van het gebied, over samenwerken en zelf initiatief tonen waardoor het nieuwe de kans krijgt. Een voorstelling om jong en oud te inspireren door de rijke historie. Om je te laten beseffen dat je trots kunt zijn op het veen.

veenkracht 01 400

“VEENKRACHT, dansen op het veen” komt naar je toe, zoals ooit het wagenspel, maar nu in een high tech en duurzaam decor. Een dynamische voorstelling van deze tijd, over toen en straks en de weg daartussen.

In het verhaal maakt de choreograaf een dans: Van krimp naar trots. Maar het lukt niet: “Alles smoort hier in het veen”. De wetenschapper wil helpen. Alleen: hoe? Welke rol speelt het verleden? Of de magie in het veen? En wat betekent die mysterieuze code? Net als vroeger gebeurt er ook nu van alles in het veen. Voordat dat zo helder is als glas… Maar dan wordt het ook helemaal duidelijk: In het verleden behaalde resultaten geven veel inspiratie voor de toekomst!

veenkracht 02 400

“VEENKRACHT, dansen op het veen” is een voorstelling van Maters & Roberti en wordt gespeeld door Marion Maters en Ellen Vierveijzer (www.maters-roberti.nl en www.kunstinleven.nl).

LIEDTIES VAN ZAND EN VEEN

Na de pauze bezingt Marion Maters de invloed die het Drentse zand en veen op een mens kunnen hebben. Met haar zelfgeschreven Drentse teksten komt Marion in “LIEDTIES VAN ZAND EN VEEN” heel dichtbij!
Marion gaat graag met haar publiek in gesprek en is een enthousiast vertelster. Grappig, serieus, ontroerend, gezellig. Menigeen verzucht na afloop van een voorstelling van Marion Maters dan ook: ‘Wat hebben we het leuk gehad!’

veenkracht 03 400

1e voorstelling vrijdag 22 maart 2019 om 15.00 uur, zaal open om 14.45 uur.
2e voorstelling vrijdag 22 maart 2019 om 19.30 uur, zaal open om 19.15 uur.

Een kaartje kost 2 euro 50, kaartverkoop in MFA Het Hunzehuys.

0
0
0
s2sdefault

Gratis Boekstartuurtje 22 maart

boekstart 400

 

Elke maand is er in de Openbare Bibliotheek van Borger een gratis Boekstartuurtje voor kinderen van anderhalf tot vier jaar.

Tijdens het uurtje lezen we voor, zingen liedjes, doen we spelletjes of maken een eenvoudig knutselwerkje.

Boeken lenen mag ook. Lid worden is gratis voor kinderen tot 19 jaar.

We beginnen telkens om 09.30 uur

Boekstartuurtje maart 2019

Vrijdag 22 maart
Thema: voorjaar

Locatie: Openbare Bibliotheek in Het Hunzehuys, Molenstraat 3F te Borger.

 

bibliotheek 400

 

0
0
0
s2sdefault

Laatste vogelshow van Kleurenpracht Borger

Van 23-25 november showen 15 leden van Vogelvereniging Kleurenpracht 201 vogels op de laatste show van de vereniging, die dit jaar 51 jaar bestaat. De leden hebben voor deze laatste show hun best gedaan om zich met de mooiste vogels te presenteren. De show wordt weer gehouden in Het Hunzehuys te Borger.

Op de show zijn eigen kweek vogels te bewonderen in allerlei soorten, zoals kleurkanaries, kanaries met mozaïek tekening en vogels met pigment. Verder zijn er 56 postuurkanaries o.a. gloster consort (gladkop) en corona (met kuif), fife fancy’s (model knikker op een ei) en nieuw voor onze show de Irish Fancy. Ook zijn er tropische vogels, o.a. gouldamadines in diverse mooie kleuren, zebravinken, en japanse meeuwen, rijstvogels, driekleurglansspreeuwen, kleine en grote parkieten, agaporniden, catarina en bourke en turquoisine parkieten, europese cultuurvogels, Californische kuifkwartels, diamantduifjes en nog vele andere soorten.

Mede dankzij de leden van speciaalclubs voor kanaries, zebravinken, grasparkieten en vruchten en insecteneters, beschikken we over een goede kwaliteit aan vogels.

Donderdag 22 november wordt er gekeurd bij kunstlicht door 4 keurmeesters van de Ned. Bond van Vogelliefhebbers.

Vrijdagavond 23 november om 20.00 uur vindt de opening plaats, dan worden tevens de bondsprijzen uitgereikt. De Kampioenen worden bekend gemaakt en vanaf de opening is een ieder van harte welkom op de tentoonstelling.

Zondag 25 november wordt de koffiemorgen gehouden, vanaf 11.00 uur biedt de vereniging de bezoekers een kop koffie met koek aan. Ook om 11.00 uur huldigen wij jubilaris Peter Sanders die 40 jaar lid is van de Ned. Bond van Vogelliefhebbers. Tevens worden dan de verenigingsprijzen uitgereikt.

De bezichtigingstijden zijn:

  • Vrijdag 23 november vanaf 20.00 uur.
  • Zaterdag 24 november van 10.00-17.00 uur.
  • Zondag 25 november van 10.00-15.00 uur.

De toegang is gratis.

Wilt u meer weten over de nieuw opgerichte Vereniging Borger, Nieuw-Buinen, Odoorn en de vogelliefhebberij, breng dan een bezoek en kom meer te weten over:

  • Hoe moet ik vogels houden en kweken.
  • Hoe zit het met de voeding van deze vogels.
  • Welke aandacht verdienen zij.

 

Wanneer: 23, 24 en 25 november 2018.

Waar: Het Hunzehuys, Zaal de Zwaan, Molenstraat 3F te Borger.

Bij Het Hunzehuys is naast Sporthal de Koel volop parkeergelegenheid.

 

De vogelverenigingen Borger, Nieuw-Buinen en Odoorn hebben gezocht naar een samenwerking waarbij zij uiteindelijk tot één vereniging zijn gekomen. Ingaande het jaar 2019 zijn alle leden van deze verenigingen hierbij ondergebracht.

 

0
0
0
s2sdefault
Wij gebruiken cookies op onze website voor statische gegevens. Met het gebruik van onze diensten geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok